טופו או סייטן? מקורות חלבון מצוינים לטבעונים

חלבון הוא אחד מאבני הבנייה המרכזיים של גוף האדם. למעשה, צריכה מוגברת של חלבון מאפשרת גם לבנות מסת שריר אבל גם לסייע לטובת מגוון רחב של תהליכים, כחלק מיצירה של אורח חיים בריא. בעידן המודרני רבים סובלים ממחסור בחלבון בעקבות מזון מתועש, כאשר גם בקהילה הטבעונית הבינו כי יש חשיבות לשילוב של חלבון בתפריט, מתוך מטרה להימנע מהשלכות בריאותיות קשות כמו פגיעה בכליות, חולשה וכן פגיעה בצפיפות העצם. כטבעונים שרוצים לשמור על הבריאות שלכם ושל בני המשפחה, אפשר ואף רצוי לשלב את מקורות החלבון הצמחי. מהן מקורות החלבון הכי טובים לקהל הטבעוני? אנחנו כאן עם כל הפרטים.

טופו

מקור חלבון צמחי ומצוין בעבור צמחונים הוא טופו אותו ניתן לשלב בקלות בתפריט. טופו מכיל כ-6 גרם של חלבון בממוצע והוא מהווה מקור חלבון מצוין, גם מבחינת ערכו הקלורי שעומד על 46 קלוריות בלבד. בשנים האחרונות ניתן לראות כיצד הטופו מככב ברשתות השיווק וזאת בתצורות שונות – החל מטופו רך מאוד שמיועד לשייקים ועד טופו קשיח. שימו לב כי ככל שהטופו קשיח יותר, כך רמות החלבון הן גבוהות יותר.

טופו או סייטן? מקורות חלבון מצוינים לטבעונים

זרעי צ'יה

מזון שנחשב לסופר פוד הפך לחלק בלתי נפרד מתמהיל התזונה של רבבות בני אדם בכל רחבי העולם, כמו גם כאן בישראל. בהתאם לכך, מספר הרכישות של זרעי צ'יה זינק – וזאת בשל היותו מזון על המכיל ריכוז גבוה מאוד של חלבון לצד מינרלים החיוניים לבריאות ולתפקוד הכללי. ניתן לשלב את הזרעים בשייק או כארוחת בוקר ביחד עם יוגורט, ובכך לנצל את היתרונות הבריאותיים הכוללים מקור איכותי של חלבון לצד תחושת שובע מוגברת.

טמפה

טמפה הוא מאכל אינדונזי המהווה מקור מצוין לחלבון העשוי מתסיסה של פולי סויה. בשונה מטופו, הטקסטורה שלו היא יותר קשיחה ולכן הוא מתאים יותר בתור תחליף בשר, בייחוד אם אתם מכינים למשל פסטה ורוצים להחליף את הבשר בתחליף איכותי ועשיר בחלבון.

סייטן

סייטן הוא חומר גלם נהדר בעבור טבעונים כמו גם צמחונים שרוצים להגביר את צריכת החלבון, מאחר ומדובר בחומר גלם נהדר שסופג את הטעמים של התבלינים, וזאת מכיוון כי סייטן עשוי מחיטה שאותו ניתן לאדות, לטגן או לבשל ובהתאם לכך לשלב אותו במגוון רחב של מתכונים. שימו לב כי מאחר ומדובר בחיטה, הוא לא מתאים לטבעונים שנמנעים מגולטן.

לסיכום

צריכה של חלבון היא חיונית לטובת התגברות על חוסרים תזונתיים ובהתאם לכך יצירה של אורח חיים בריא. כטבעונים, זה הזמן לבצע רכישה של מקורות החלבון אותם הצגנו כאן, ובכך לא רק להגביר את הצריכה של החלבון אלא גם לגוון את התפריט באופן קל, פשוט ועם דגש על שימוש בחומרי גלם איכותיים הנמכרים ברשתות השיווק.

 

נגישות