הכינו את כלי האפייה: 7 קינוחים טבעוניים ופשוטים להכנה!

אם אתם טבעוניים או שיש לכם חולשה למתוקים אבל לא מוכנים להתפשר על האידיאולוגיה שלכם, יש לנו חדשות נהדרות בשבילכם – קינוחים טבעוניים הם טרנד פופולרי ואפשר למצוא הרבה מתכונים לקינוחים טעימים שגם אין בהם מוצרים מן החי. במאמר זה תקבלו שבעה רעיונות לקינוחים טבעוניים שבטוח יספקו את התשוקה שלכם ושל הסובבים אתכם. שלפו את הציוד ובואו נתחיל.

מוס אבוקדו שוקולד

הקינוח המפנק הזה מושלם לכל טבעוני שיש לו חולשה למתוקים, וגם אנשים לא טבעוניים יופתעו ממנו לטובה. המרכיב המרכזי במתכון הזה הוא אבוקדו, המעניק מרקם חלק וקרמי. מועכים את האבוקדו ומערבבים אותו עם אבקת קקאו, חלב שקדים וסירופ אגבה. התוצאה היא מוס שוקולד עשיר ומושחת, טעים ובריא כאחד. מעבד מזון או בלנדר נחוצים ליצירת מרקם חלק וקרמי. אתם יכולים גם להשתמש בשקית זילוף כדי ליצור קישוטים יפים.

גלידה טבעונית

מי לא אוהב גלידה? רוב הגלידות שאפשר לקנות בחנויות מכילות מוצרי חלב, שאינם ידידותיים לטבעונים. אבל אל דאגה, הכנת גלידה טבעונית היא קלה יותר משחושבים. הכניסו לבלנדר או למעבד מזון בננות קפואות ואת הפירות האהובים עליכם, כמו תותים או אוכמניות. הוסיפו מעט חלב צמחי, ותקבלו גלידה קרמית וטעימה שהיא גם בריאה. אם יש לכם מכונת גלידה זמינה, השתמשו בה כדי ליצור גלידה טבעונית במרקם אותנטי יותר.

עוגת גבינה טבעונית

עוגת גבינה היא קינוח קלאסי שאנשים רבים אוהבים, אבל עוגת גבינה מסורתית עמוסה בגבינת שמנת מהחי. בשביל ליצור עוגת גבינה טבעונית טעימה ובריאה תצטרכו להשתמש בגבינת שמנת טבעונית ובמרכיבים. את הקלתית אפשר להכין מאגוזים, מתמרים ומשמן קוקוס, ואילו את המילוי אפשר להכין מגבינת שמנת טבעונית, מטופו ומסירופ אגבה. תצטרכו להשתמש בתבנית קפיצית כדי ליצור צורה מושלמת לעוגת הגבינה. אפשר גם להשתמש במעבד מזון או בבלנדר ליצירת מלית חלקה.

לחם בננה

לחם בננה הוא מזון מנחם קלאסי המתאים בול לארוחת בוקר או לקינוח. הגרסה הטבעונית הזו טעימה, בריאה ומשדרגת כל ארוחה. הכניסו לבלנדר או למעבד מזון בננות בלשות, חלב שקדים ותערובת של קמח חיטה מלאה וקמח שקדים. אפשר גם להוסיף אגוזים או שבבי שוקולד להוספת טעם. כדי ליצור צורת לחם מושלמת יש להשתמש בתבנית לאפיית לחמים.

בראוניז טבעוניים

אם חשקה נפשכם בקינוח עשיר, שוקולד ופאדג'י, בראוניז טבעוניים הם רעיון מוצלח. הבראוניז מיוצרים מקמח שקדים, מאבקת קקאו ומביצי פשתן, המיוצרים מערבוב של זרעי פשתן עם מים. אפשר גם להוסיף אגוזים או שבבי שוקולד כדי להוסיף מרקם. כדי לערבב את החומרים תצטרכו להשתמש באביזרים להכנת קינוחים כמו מעבד מזון או בלנדר, ולהכניס לתבנית אפייה.

 

 

קריספ תפוחים טבעוני

הגרסה הטבעונית הזו של קריספ תפוחים היא קינוח סתווי מושלם, חמים ומנחם לאוהבי קינוחי פירות טעימים. הוא עשוי מתפוחים, מקינמון ומקראמבל שיבולת שועל. כדי להכין את הציפוי, ערבבו שיבולת שועל, קמח שקדים, סוכר קוקוס ושמן קוקוס. אופים את הבלילה בתנור במשך 40-30 דקות ומגישים לצד כף גלידה טבעונית.

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

עוגיות שוקולד צ'יפס הן פינוק קלאסי שניתן להפוך לטבעוני בעזרת כמה תחליפים פשוטים. השתמשו בשמן קוקוס במקום בחמאה, ובביצי פשתן במקום בביצים. מערבבים את המרכיבים, מכניסים פנימה שבבי שוקולד טבעוני ואופים בתנור במשך 12-10 דקות. התוצאה היא עוגיות שוקולד צ'יפס טעימות ופריכות, וכמובן ידידותיות לטבעונים.

סיכום

יש הרבה קינוחים טבעוניים שהם טעימים מאוד וקלים להכנה. באמצעות שימוש במרכיבים צמחיים תוכלו ליצור קינוחים מענגים ונטולי אכזריות. הרעיונות לקינוחים טבעוניים אלו הם רק ההתחלה, ובעזרת קצת יצירתיות תוכלו ליצור מגוון קינוחים טבעוניים משלכם שיספקו את הרצון שלכם לאכול מתוקים טעימים. אל תהססו להתנסות עם מרכיבים, טעמים ומרקמים שונים כדי ליצור קינוחים ייחודיים. כלים להכנת קינוחים כמו מעבדי מזון, בלנדרים וכלי אפייה יכולים להפוך את תהליך הכנת הקינוחים שלכם לקל הרבה יותר.

מאמרים אחרונים

דברו איתנו על מה שמעניין אתכם

טבעונים אקטיביסטים

נגישות