תאונות עבודה הן אירוע לא פשוט שלאחריו גם מחכה לאדם הנפגע התביעה מול ביטוח לאומי או מול המעביד או גם וגם. מדובר בסיטואציה אשר יכולה לקרות לכל עובד במדינת ישראל, ועל כן היערכות המתבצעת באמצעות קבלת ידע מקצועי הוא בעל חשיבות לטובת יצירה של מיצוי זכויות מלא, בגין אובדן כושר עבודה זמני או מלא. מה חשוב לדעת אודות תאונות עבודה? כל הפרטים מחכים לכם בכתבה הבאה.
תאונת עבודה – כל מה שצריך לדעת
על פי סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי, תאונת עבודה מוגדרת בתור בעצם תאונה שנגרמה בזמן הגעה למקום העבודה, בתוך המקום העבודה או מחוצה לו, ולכן מומלץ לכל עובד אשר נפגע בתאונה כזו שעשויה כאמור להתרחש, לפנות באופן מידי לביטוח הלאומי, וזאת מתוך מטרה לממש את הזכויות בעקבות אובדן כושר עבודה זמני או קבוע. מידע בנושא תאונות עבודה הוא בעל חשיבות בעבור כל עובד במדינת ישראל, וזאת לאור מקרים אשר לצערנו עובדים לא מצליחים לממש את זכותם לקבל סכומי כסף לא מבוטלים, כמו גם זכויות במסגרת של סעיף 75.
למעשה, לעובדים יש מספר זכויות שמגיעות להם על פי חוק הביטוח לאומי ואשר כוללים בין היתר: סבסוד ועזרה בכל העזרים הרפואיים הנדרשים בעקבות הפציעה, שיקום מקצועי (זכות שאינה ניתנת לכל עובד אלא רק למי שאינו יכול לחזור לעבודה קודמת בעקבות פגיעה פיזית) לצד דמי פגיעה אשר אותם משלם הביטוח הלאומי בשלושת החודשים הראשונים לאחר התאונה. במידה והעובד אינו מצליח ולא יכול לחזור לעבודתו, ביטוח יעניק לו דמי פגיעה בגובה של כ-75% מהמשכורת שלו ב-3 החודשים שקדמו לתאונה, ואם מעבר לכך העובד אינו יכול לחזור או להמשיך באותו מקום עבודה, נדרש לפנות בשנית לביטוח הלאומי לטובת קבלת מענק חד פעמי או קצבה חודשית. במידה ונקבעת נכות של מעל 20%, ניתן יקבל קצבה חודשית במשך כל שארית החיים.
מדוע ליווי משפטי הוא הכרחי?
לצערנו, תאונות עבודה הן נפוצות מאוד ומשפיעות באופן דרמטי על איכות החיים של העובדים, לא מעט עובדים נאלצים להתמודד מול בירוקרטיה הן מול הביטוח הלאומי והן מול חברת הביטוח. על מנת שתוכלו לקבל סיוע מקצועי אשר נועד להוביל למימוש זכויות מלא אל מול הביטוח הלאומי וכן הגורמים הרלבנטיים, מומלץ לפנות כבר מיד לאחר התאונה לעורך דין אשר ילוו אתכם בתהליך וזאת מתוך מטרה לקבל ליווי משפטי אשר נועד להוביל ליצירה של מימוש זכויות מלא וכן הפחתה של בירוקרטיה אשר יוצרת לא פעם תסכול וקושי בקרב עובדים אשר נאלצים להתמודד מול הרשויות. ייצוג משפטי הוא בעל משמעות מבחינת היכולת להוביל להפחתה בבירוקרטיה וכן ליצירה של מענה שבמסגרתו תוכלו לקבל מעטפת מקצועית, כבר מהיום הראשון שבו התרחשה התאונה המצטערת.
לסיכום
בין אם אתם עובדים שכירים או עצמאים, אתם צריכים לזכור כי בכל יום עשויה להתרחש תאונה בדרך או בחזרה מהעבודה. למרות שמקום העבודה הוא לרוב המקום האחרון שבו אתם יכולים להיפגע, מקרים מהסוג הזה מתרחשים – ולא מעט. מאחר ועל פי חוק אתם זכאים לקבל פיצוי במקרה של תאונה אשר כולל בן היתר דמי פגיעה למשך תקופה של 13 שבועות לצד שיעור פיצויים בגין ימי מחלה, ליווי משפטי אשר מתבצע עוד מתחילת הדרך מהווה דרך לטובת מיצוי זכויות הכוללים בין היתר את גמלת הנכות מעבודה, לצד מענק חד פעמי המתקבל בהתאם להחלטה של הוועדה הרפואית.